maanantai 22. helmikuuta 2016

Huonekalumyymälät

Kävimme katsomassa kolmea eri huonekalu myymälää Jyskiä, Stemmaa ja Sotkaa Yhdessä Helena Myllysen, Veera Koivistoisen, Riikka Kainulaisen ja Annika Holopaisen kanssa.

Ensimmäiseksi kävimme Sotkassa.


Sotkan sisääntulo ei ollut mitenkään erityisen houkuttelevea ja asiaa pahensi se, ettei meitä tultu edes tervehtimään. Musiikkia tässä myymälässä ei kuulunut.

Plussaksi huomioimme sen, että sieltä löytyi pyörätuolirampit ja käytävät oli ihan ok tilavat. 
Asettelut oli jotenkin sekavat, muunmuassa sohvia oli ripoteltu sinne sun tänne.   

Hinnat oli erittäin selkeästi esillä ja se oli hyvä juttu, myös sängyt ja ruokailuryhmät oli mukavasti esillä. 

Myymmälässä oli tämmöisiä kummallisia sekasortoja eikä niistä oikein saanut selvää mitä myydään ja kelle.
Mymmälässä oli myös käytetty "löytönurkkausta" mutta sen sijainti oli huono, koska se oli ulkooven vieressä kassojen jälkeen, eikä se kyllä erityisen hyvälle näyttänyt.



Seuraavaksi kävimme Jyskissä

Jyskissä meitä tervehdittiin kyllä heti, muttei tässäkään myymälässä ollut musiikkia. Ensivaikutelma oli erittäin sekava, ei oltu täysin varmoja mistä kannattaisi aloittaa.  Pahin oli ehkä ahtaat väliköt. Ei montaa kertaa tarvitse miettiä mahtuuko tuosta pyörätuolilla vai ei.
Huomasimme myös joidenkin huonekalujen olevan epäsiistejä 

Myymälässä oli selkeä sänkyosasto ja vaatekaappiosasto. Pyyhkeet, korit, vessantarvikkeet yms olivat myös hyvin esillä, mutta kyllä sieltäkin löytyi näitä sotkuja.
Jyski kyllä voitti sotkan mutta Jyskissä olisi silti parantamisen varaa.

Viimeisenä kävimme Stemmassa

Stemmassa oli selkeä ja tilava sisääntulo, muttei sielläkään musiikki soinut. Tervehdys huomioitiin välittömästi ja kysyttiin tarvitaanko apua. Stemmassa oli laajavalikoima joka tuotteesta. Osastot olivat siistit ja tilavat 
Mymmälässä tuotteiden valmistajat oli myös laitettu esille selkeästi, mutta hinnat ei niinkään selkeästi.
Stemmassa oli mukava piristys tämmöinen ns mummu osasto

Myymälässä oli kyllä myös näitä sekasortoja joista ei oikein osannut ottaa selkoa mitä myydään.
Suuri ihmetys oli myös nämä lasten kantokopat. Onko näiden idea olla lisämyyntinä vai mitä, koska ei stemmassa muitakaan vauvojen tarvikkeita myydä.
Myymälässä oli laitettu hyvin esille muita mahdollisia vaihtoehtoja tuotteen materiaaleista.
Stemma nousi ehdottomasti näistä myymälöistä huipulle kaiken suhteen vaikka sielläkin olisi parantamisen varaa ja paljon.

torstai 4. helmikuuta 2016

somen käyttö

Tutkimuksen mukaan 19,8-vuotias nuori käyttää sosiaalisen median palveluita jopa 13-17 tuntia viikossa. Yleensä somea käytetään iltaisin 18-21 välisenä aikana. Nykyään nuorista noin 92% käyttää sosiaalisen median palveluita älypuhelimella, mikä on enemmän kuin tietokoneilla.

Eniten nuoret käyttävät youtubea, whatsappia, facebookia, instagramia ja spotifytä jne. Suosituin on kuitenkin youtube, jota käytti 86% tuohon kyselyyn vastanneista. Suomalaiset nuoret yleensä lukevat ja katsovat erilaisia sisältöjä ja tykkäävät muiden tuottamista sisällöistä. Myös tuttujen ihmisten kanssa keskusteluun käytetään paljon sosiaalista mediaa.

Itse käytän sosiaalisia medioita päivittäin  muunmuassa Whatsapp:ia, Instagram:ia, Snapchat:ia Youtube:a ja Facebook:ia. Päivittäin kuuntelen myös musiikkia Spotifystä muunmuassa kävellessä paikasta A paikkaan B. Yleensä aamulla herättyäni käyn läpi kaikki mediat ennenkuin nousen ylös.

Ennen käytin tietokonetta lähes päivittäin pelkästään turhiin some juttuihin, nykyään kun on puhelin jolla voi tehdä samoja asioita kuin tietokoneella käytän tietokonetta vain koulutehtävien ja elokuvien katseluun.

Tutkimusta lukiessani ajattelin, että voisin vähentää somen käyttöä paljon, koska käytän puhelimen käyttöön useita tunteja päivässä esimerkiksi katsoessani Youtube videoita ja tykkäilemällä muiden postauksista.

Kahden vuoden aikana sosiaalisten medioiden käyttö omalla kohdalla on kasvanut paljon ja luulen, että sama koskee monia muitakin esimerkiksi uusien sosiaalisten medioiden myötä ja siksi, että nykyisin kaiken median saa mukaansa minne vaan älyphelimien takia.


tiistai 2. helmikuuta 2016

Yhteenveto videoista


Opin videoista muunmuassa miten erilaisia logoja tehdään ja miten niitä voi muokata monella eri tapaa. Opin myös kuinkapaljon logon tulee kertoa yrityksestä kohderyhmälle mm. imagosta.
Yrityksen nimi tulisi olla lyhyt ja selkeä, mutta jos yrityksen nimi kuitenkin on pitkä olisi sille hyvä keksiä selkeä, mutta mieleen painuva logo.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLLh85DtvTHNBPHC4nnBHH0FTtjh2yCAdc